Kleine serie Roulette

kleine serie rouletteBij roulette heb je best veel inzetmogelijkheden. Het is soms lastig om een keuze te maken en vooraf te bepalen welke getallen jouw geluk gaan brengen. Om het allemaal iets makkelijker te maken zijn er standaard inzetten bij roulette. Dit wordt ook wel het burenspel genoemd. Soms hebben roulette tafels een speciale burenprint naast de grote print met inzetten. Het burenspel bestaat uit vier standaard inzetten. Eén van de bekendste is de kleine serie roulette en de grote serie. De kleine serie is zoals de naam het al zegt de kleinste collectie aan getallen op het roulette wiel waar je gelijktijdig op kan inzetten.

Kleine serie of grote serie?

De standaard inzetten worden bepaalt aan de hand van het roulette wiel. Het wiel is gesplitst in vier vakken. Je hebt een collectie aan getallen rond de nul, orphins (losse getallen die overblijven), grote serie en een kleine serie zijn de getallen die eigenlijk tussen de scheiding van de orphins inzitten. De kleine serie bestaat uit maar liefst 12 getallen waar je elke ronde opnieuw op gaat inzetten. Door deze inzet besla je een groot deel van het wiel. Dit betekent dat je winkans vrij hoog ligt. De getallen van de kleine serie bestaan uit: 5,8,10,11,13,16,23,24,27,30,33,36.

Kosten vallen mee met deze standaard inzet

Inzetten op 12 getallen zou je normaal al snel 12 fiches kosten. Maar dankzij een slimme verdeling van de getallen valt het reuze mee om met de kleine serie roulette te spelen. Je maakt namelijk 6 split bets. Dit betekent dat je een fiche op twee getallen tegelijk kan inzetten. Je plaatst namelijk een split bet op 5/8, 10/11,13/16,23/24,27/30 en 33/36. Als één van deze getallen valt win je 17 keer de inzet. Het kost je elke ronde slechts 6 fiches en daarmee zet je op een groot deel van het wiel in. Je winkans ligt zelfs op 1 op 3. De kosten vallen dus reuze mee en de kans om te winnen is groot. Dit is waar je roulette voor geld speelt.
wat te doen

Wat moet je doen als er geen burenprint is?

Helaas heeft niet elke roulettetafel echt een burenprint. In dit geval kan je dus niet 6 fiches naar de kleine serie slepen en direct je inzet in orde maken. Gelukkig betekent dit niet dat je niet met een standaard inzet kan spelen. Je weet namelijk dat met de kleine serie je eigenlijk 6 split bets maakt. Deze split bets kan je zelf natuurlijk ook maken. Door de fiches te spreiden op de getallen zorg je ervoor dat je inzet alsnog op de kleine serie van de cirkel ligt. Je kan zo nog steeds naar het wiel kijken of de bal gaat stoppen bij het winnende getal. Mocht de burenprint er wel zijn, kijk dan niet gek op als de termen in het Frans staan. Vanwege de oorsprong van het spel kom je ze vaak in het Frans tegen. In het Frans wordt deze inzet Tires du Cylindre genoemd. Dit is dus een term om even goed op te letten.

Is het slim om een standaard inzet te gebruiken?

De kleine serie roulette kan opzicht best lucratief zijn. In dit opzicht kan het wel slim zijn om deze inzet te gebruiken. We adviseren zeker om er eens naar te kijken als je een gokje waagt. Eventueel kan je de inzet wel combineren met een inzet strategie. Hierbij verdubbel je bijvoorbeeld de inzet als je verliest. Soms loop je een paar rondes achter elkaar tegen verlies aan. Dit is natuurlijk vervelend, maar niet het einde van de wereld. Het kan dan slim zijn om te kijken welke inzet je precies kan gebruiken. Door je inzet na bijvoorbeeld 2 rondes verlies te verdubbelen behoud je de kans om alsnog te winnen op het moment dat je getal wel valt.

De grootste voordelen aan de standaard inzet

standaard inzetEr zitten eigenlijk een flink aantal voordelen aan inzetten op de kleine serie roulette. De eerste is dat je geen keuze meer hoeft te maken in getallen. Soms is het lastig om te bepalen op welke getallen je nu gaat inzetten. Ten tweede heb je als voordeel dat je op een groot deel van de getallen aan de onderkant van de cirkel spreid. Door te spreiden voorkom je dat je op een kleine hoek van de cirkel inzet. De kans dat er nu een winnend getal gaat vallen is een stuk groter dan dat je aan enkel één lievelingsgetal vasthoudt. Nog een voordeel is dat je op 12 getallen inzet met een inzet van slechts 6 fiches. Eigenlijk zijn er dus alleen maar voordelen te noemen aan deze manier van spelen bij roulette.

Ga zelf aan de slag met de kleine serie

Nieuwsgierig of je kan winnen met de kleine serie? Er is eigenlijk maar één manier om hierachter te komen en dat is door te gaan inzetten. Pak je fiches bij elkaar en ga eens oefenen in de gratis modus bij een potje online roulette.

€250