Tier et Tout

tier et toutJe weet vast wel hoe de Martingale strategie werkt. Dat is een krachtige en klassieke tactiek waarbij je telkens je verlies goedmaakt door je inzetten te verdubbelen. Maar dit systeem brengt ook een risico met zich mee. Namelijk, dat je inzet na een aantal rondjes oncontroleerbaar hoog wordt. En dat je je verliezen helemaal niet meer goed kan maken. De Tier et Tout is een verwant roulettesysteem dat dit risico probeert in te perken. Door het aantal keren dat je verdubbelt te beperken, vermijd je het grote gevaar van de Martingale strategie. Tegelijkertijd kan je nog steeds verliezen terughalen. Wil je weten hoe je deze strategie uitspeelt? Kom er hier achter hoe je jouw winsten kan verbeteren met dit systeem.

frans spel

Waar komt dit systeem vandaan

Dit is al best een oude strategie, een resultaat van de enorme roulettegekte van de jaren 1700. Roulette werd toen geboren uit twee andere, nóg oudere spellen. Het nieuwe spel bleek een absolute hit te zijn onder de goklustige Franse bevolking. Het spel verspreidde zich al snel naar andere hoofdsteden van de wereld. Ondertussen werkten enthousiaste spelers en amateurwetenschappers koortsachtig om zichzelf de beste kansen te gunnen. Om dat te doen ontwikkelden ze verschillende strategieën. De Martingale was een van de allereerste. Maar strategieën zoals de D’Alembert, de Dozens-tactiek en het Fibonacci systeem volgden al snel. Uit deze tijd komt ook deze tactiek.

Inzetten bij de Tier et Tout

Bij deze strategie begin je, net als bij de Martingale, met inzetten op een makkelijke bet. Een bet dus die je vaak winst gaat geven. Je hebt hiervoor de keuze uit de volgende zes bets.

  • een inzet op de 18 rode getallen.
  • een inzet op de 18 zwarte getallen.
  • een inzet op de 18 oneven getallen.
  • een inzet op de 18 even getallen.
  • een inzet op de 18 lage getallen (1 tot en met 18).
  • een inzet op de 18 hoge getallen (19 tot en met 36).

Veel keuze dus! Volg je hart en zet elke beurt weer in op één van deze zes inzetten. Misschien een van de inzetten waar jouw lievelingsgetal inzit? Met elk van deze inzetten heb je bijna 50% kans om te winnen. Je zult dus gemiddeld eens in de twee rondjes een winst binnenhalen. De winstmarge van deze bets is telkens een op twee. Je krijgt dus je oorspronkelijke inzet terug, en nog je eigen inzet aan winst daarboven op. Je gaat bij deze strategie veel kleine winstjes verzamelen. Totdat je uiteindelijk een mooi saldo op je online account hebt staan.

Een verlies terughalen

Net als de bekendere Martingale ga je bij dit systeem je inzet verdubbelen zodra je verliest. Daarmee creëer je een hogere inzet die je ook een hogere winst kan geven. Als je de volgende ronde wint, is dat winstbedrag voldoende om je verloren inzet goed te maken. En om je bovendien nog een keer je begininzet aan winst te geven. Daarna kan je weer beginnen met inzetten met je oorspronkelijke inzet. Zo speel je door en haal je telkens je verliezen terug.

Wat is het verschil met de Martingale

gok met winstBij de Martingale blijf je je inzet verdubbelen zolang je verliest. Dat zorgt ervoor dat je een goede kans hebt om elk verlies terug te winnen. Maar het zorgt er ook voor dat je inzet tot een gigantische hoogte kan stijgen. Zo hoog in feite, dat je niet méér mag inzetten van de limiet van de speeltafel. Of je loopt tegen het feit aan dat je gewoon geen budget meer hebt. Bij de Martingale is het dan game over.

De Tier et Tout beperkt het aantal keren dat je verhoogt. Meestal verdubbel je hoogstens één keer je inzet, hoewel er ook varianten zijn waarbij je dat maximaal twee keer doet. Dat geeft je één of twee kansen om je verlies goed te maken. Verlies je na die verdubbeling toch weer? Dan geef je op, en begin je alsnog in te zetten met je begininzet. Daarmee is deze strategie minder effectief in het terughalen van je verlies, en zal het wat langer duren om naar je doelsaldo toe te werken. Aan de andere kant vermijd je het risico van de Martingale:  dat je een groot verlies oploopt.

Welke varianten van deze strategie bestaan er nog meer

Dit systeem is duidelijk familie van de Martingale, in feite een soort verkorte versie ervan. Er zijn meer strategie die werken met het verdubbelen of verhogen van je inzetten als je verliest. Kijk zelf maar welk systeem jou het meeste aantrekt.

  • De Red Bet hoort ook thuis in deze groep. Behalve dat je je inzet verdubbelt plaats je ook een kleine inzet op de tegenovergestelde bet. Zo win je elke ronde sowieso iets.
  • Het Dozijnen-systeem werkt ook met onbeperkte verhogingen. Je zet hier echter in op een andere bet, en je verhoogt je inzet bij verlies slechts met anderhalf keer.
  • De Fibonacci strategie verhoogt ook je inzetten bij verlies. Hier doe je dat volgens een natuurlijke getallenreeks die al eeuwenlang gebruikt wordt in de wetenschap en de kunst.
150 FS